Zinzino i veckans analys av StockCharts365.com!

StockCharts365.com ser närmare på Zinzino

Noterat på First North Sweden (ticker: ZZ B)

I veckans analys har StockCharts365.com tagit en närmare titt på ett intressant bolag på First North Sweden : Zinzino AB (ticker: ZZ B). Den övergripande tekniska bilden för aktien är positiv och aktien har nu utlöst en ny teknisk köpsignal efter att ha brutit ur en stor rektangelformation.
Ytterligare uppgång signaleras för aktien. Läs vidare nedan om den tekniska analysen av Zinzino-aktien.

Först Vikingens Investment School för vecka 40

Nordea ändrar sin prognos och säger i ett kundbrev idag 1. oktober att Riksbanken kommer att sänka styrräntan med 50 punkter till 2,75 procent i november. Vi på Vikingen väljer att agera enligt nedan, besluten fattas med hjälp av flera modeller i Vikingen, inklusive BEST-modellen och Peter Östevik vår mentor.

Nedan hittar du kommentarerna till denna veckans agerande:

MPC Containerfartyg väljer vi att behålla. Både priset och volymen ökar, vilket ger köpsignal i Vikingen.
NVIDIA aktien är stillastående just nu, men vi ser en symmetrisk triangelformation (dvs. fallande toppar och stigande dalar) som indikerar köp och utdelning har aviserats för den 3/10. Vi väljer således att behålla.
Neobo Fastigheter AB
aktien visar en mycket fin uppåtgående trend.
Compass Therapeutics, (Ticker CMPX) aktien kommer att störa ett motstånd vid 2 dollar, så då planerar vi att sälja (vid 1,95).
QMMM (Ticker QMMM) aktien går bra, hög omsättning och stigande pris, vi planerar att sälja när vi får en vinst (vid USD 7).
Inseego (Ticker INSG) På kort sikt ger aktien en säljsignal, men på lång sikt kan den behållas. Vi väljer att sälja, eftersom det gav en liten vinst.
Questerre Energy Corp (QEC) aktien visar starka köpsignaler på flera modeller i Vikingen, vi köper denna aktie.

Det var veckans investeringsskola. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och/eller Linkedin.

Nedan följer allmän information om bolaget Zinzino (ticker: ZZ B)

Zinzino erbjuder produkter relaterade till hälsovård och kosttillskott. Bolaget marknadsför och säljer produkter inom ett brett spektrum av områden såsom hudvård, immunförsvar och viktminskning tex omega 3, måltidsersättningar och kaffe. Zinzino är verksamt främst i Norden, Europa och Nordamerika.
Huvudkontoret är beläget i Västra Frölunda, Sverige.

För mer information om bolaget, besök deras hemsida här.

Teknisk analys av Zinzino AB (ticker på First North Sweden: ZZ B)

Zinzinos aktie visar en stark kort- och långsiktig utveckling inom en långsiktig stigande trend som startade i början av 2023. Aktien utlöser nu nya positiva tekniska signaler efter att ha brutit upp från en stor rektangelkonsolideringsformation och aktien är också på väg att bryta över sitt tidigare all-time-high på 91,80 kr som nåddes i början av 2021. Zinzinos aktie ligger över både 50- och 200-dagars glidande medelvärde, och 50-dagars glidande medelvärde ligger över 200-dagars glidande medelvärde.

Detta bekräftar att både den kortsiktiga och långsiktiga trenden för aktien är positiv. Olika momentumindikatorer som RSI och Stochastics visar en överköpt situation för aktien på mycket kort sikt, vilket indikerar att det kan finnas en kortsiktig konsolidering nu utöver det tidigare nämnda uppbrottet ovan. Det är dock värt att nämna att en aktie som uppvisar en stark utveckling kan uppvisa en sådan “överköpt” situation under en längre tidsperiod, samtidigt som aktien kan fortsätta att stiga.

BEST-modellen i Vikingen visar också en köpsignal för Zinzino

BEST-modellen i Vikingen ligger nu i köpsignal för Zinzino. Denna populära och effektiva tekniska analysmodell har utvecklats av Peter Östevik. Han färdigställde BEST-modellen runt 2019, och efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen Financial Software.

Det finns ett litet tekniskt motstånd för en fortsatt uppgång i Zinzinos aktie fram till dess att den når den övre trendlinjen i den långsiktigt stigande trenden. Detta indikerar en potential för aktien att nå runt 150,00 – 170,00 kronor på 6-12 månaders sikt. Nu handlas aktien kring 91,50 kronor. Det som möjligen skulle kunna förändra den positiva tekniska bilden för Zinzinos aktie vore om den skulle falla tillbaka och under vad som nu är en betydande teknisk stödnivå runt 80,00 – 85,00 kronor.

Så för att sammanfatta: StockCharts365.com anser att Zinzino är en intressant aktie att satsa på nu.

Missa inte utbildning med Mikael Hellberg

Mikael Hellberg är en mycket erfaren fondförvaltare vars stora kunskap du kan dra nytta av.
Läs mer nedan.

Tjäna mer – lär dig hur…
Hur bygger vi upp ett stort kapital?
Hur får vi en högre pension?
Hur hittar vi vinnarna på aktiemarknaden?

Kostnadsfri aktie- och fondutbildning

Börssnack och kunskap via YouTube-filmer

Börssnacksportföljen – för bättre globala affärer i aktier och fonder

Hur skapar du en global portföljstrategi? Utbildning 56 min.

Facebook-grupp

Information om livesända kursdagar här!

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingen Investment School (vars innehåll vi berättar om i den här bloggen) startade den 13.maj 2024.
Vi har valt att investera 10.000 kronor och hoppas att du vill vara med och lära dig hur man blir rik(are) på aktiemarknaden. Ambitionen är att du ska vilja följa med oss på vår resa från nybörjare till erfaren investerare.
Har du mer än 10.000 kr att investera är det förstås ännu mer intressant, men principerna är desamma.
Sedan den 10 juni adderar vi ännu mer värde till bloggen genom att lägga till “Veckans analys” från StockCharts365. com.

Vikingen har ett bra erbjudande till dig!

Just nu erbjuder vi dig 25% rabatt på Vikingen Börs! Vår bästsäljande prenumeration.
Välkommen till Registrera dig! Använd koden VIKNU2024

Rabatten gäller till och med 31 oktober 2024, på årsabonnemang, och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Viking Financial Software påminner dig om att tidigare positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster och att all handel sker på egen risk.

Med vänlig hälsning, Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *