Norwegian Air Shuttle i veckans analys av StockCharts365.com!

StockCharts365.com analyserar ett välkänt bolag på Oslobörsen: Norwegian Air Shuttle ASA (ticker på Oslo Børs: NAS)

Den norska aktien har gett intressanta tekniska signaler den senaste tiden och kan vara en bra köpkandidat på den nuvarande prisnivån, enligt StockCharts365.com. Det tycker även den norska storbanken DNB. Läs mer om detta nedan, efter Vikingen Investment School.

Vikingens Investment School för vecka 39

Riksbanken sänkte idag styrräntan med 0,25 punkter till 3,25 procent, vilket förhoppningsvis får både privatpersoner och företag att tro på en positiv utveckling i ekonomin. Vi väljer att ligga kvar med våra innehav från förra veckan.

Nedan hittar du våra kommentarer:

MPC Containerfartyg vi väljer att behålla. Utdelning skedde den 17/9 (0,1 USD/aktie) och aktiekursen steg samma dag som utdelningen ägde rum.
NVIDIA Kursen börjar nu röra sig uppåt nu, utdelning har aviserats för den 3/10. Vi väljer att behålla.
Neobo Fastigheter AB, aktien är nu på väg uppåt med god fart. Räntesänkningen kommer att gynna bygg- och fastighetssektorn.
Compass Therapeutics (Ticker CMPX), aktien kommer att stöta på ett motstånd vid 2 dollar, så vi planerar att sälja (vid 1,95).
QMMM (Ticker QMMM) aktien går bra, hög omsättning och stigande kurs, vi planerar att sälja när vi fått en vinst (vid 7 USD).
Inseego (Ticker INSG ) vi behåller. Aktien stiger och BEST-modellen ger en köpsignal.

Det var veckans investeringsskola. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och/eller Linkedin.

Nedan finns allmän information om bolaget Norwegian Air Shuttle ASA (ticker på Oslo Börs: NAS)

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge.
Koncernen har mer än 8.200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 i syfte att göra det enklare för resenärer att resa genom de två flygbolagens linjenät. Norwegian har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som förbinder de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa.
År 2023 transporterade Norwegian mer än 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-flygplan. Widerøe’s Flyveselskap är Norges äldsta flygbolag och Skandinaviens största regionala flygbolag med över 3.500 anställda.
Widerøe trafikerar främst flygplatser med korta start- och landningsbanor regionalt i Norge och flyger utöver kommersiella linjer även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. År 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 flygplan, varav 45 är Bombardier Dash 8 och tre Embraer E190-E2.
Widerøe Ground Handling tillhandahåller marktjänster på 41 flygplatser i Norge.
För mer information om Norweigan, besök deras webbplats här.

Teknisk analys av Norwegian Air Shuttle ASA (ticker på Oslo Børs: NAS)

Den norska aktien har brutit sig ur den kortsiktigt fallande trenden och nått stödnivån vid den nedre trendlinjen i den långsiktigt stigande trenden som startade för cirka två år sedan. En köpsignal för aktien har utlösts från en mindre omvänd huvud-skuldra-formation, vilket initialt indikerar en potential för aktien till 14,00 NOK-nivån.
Aktien har brutit över 50-dagars glidande medelvärde, och skulle aktien stiga till 14,00 NOK-nivån kommer den även att bryta över 200-dagars glidande medelvärde. En ytterligare potential för aktien upp till 16,00 – 18,00 NOK skulle då indikeras på 3-6 månaders sikt.

BEST-modellen i Vikingen visar köpsignal för Norwegian

Den övergripande tekniska bilden för den norska aktien är därför positiv , och BEST-modellen i Vikingen är nu också en köpsignal för den norska aktien. Denna populära och effektiva modell för teknisk analys har utvecklats av Peter Östevik.
Han färdigställde BEST-modellen runt 2019, och efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen Financial Software.

Det som möjligen skulle kunna förändra den för närvarande positiva tekniska bilden för den norska aktien är om den skulle bryta ned under 50-dagars glidande medelvärde, som för närvarande ligger runt 11,00 NOK.

Den norska storbanken DNB ger också köprekommendation för den norska aktien

StockCharts365.com är inte ensamma om att se Norwegian-aktien som en intressant köpkandidat och nyligen (03 september) upprepade den norska storbanken DNB ASA sin köprekommendation på Norwegian Air Shuttle ASA (NAS) och höjde sin riktkurs till 15,00 NOK från 14,00 NOK.
NAS: DNB MARKETS höjer riktkursen till 15 från 14 och upprepar köp 3 sep. 08:56 Källa: TDN Finans Oslo (Infront TDN Direkt): DNB Markets höjer riktkursen för Norwegian Air Shuttle till 15 norska kronor per aktie, från 14 norska kronor, och upprepar rekommendationen köp.
Det framgår av en uppdatering från mäklarhuset på tisdagen den 03.
september.
Mäklarhuset har höjt sin prognos för vinst per aktie för 2024 med tre procent och för 2025 med 11 procent, vilket återspeglar bättre än väntad trafikstatistik i juli och något reviderade bränsleprisantaganden.

Så för att sammanfatta: det finns mycket som talar för att Norwegian är en intressant aktie att investera i nu.

Missa inte att delta i aktie och fondutbildning med Mikael Hellberg

Kostnadsfri aktie- och fondutbildning med Mikael Hellberg:
Lär dig hur du gör: “Bättre affärer på aktier och fonder”!

Hur tjänar vi mer?
Hur bygger vi upp ett stort kapital?
Hur får vi en högre pension?
Hur hittar vi vinnarna på aktiemarknaden?

Ladda ner mer information om kursdagar här!

Gå med i Facebook-gruppen

Kostnadsfri utbildning via denna länk Introduktionsutbildning: “Bättre erbjudanden på aktier och fonder”!

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingen Investment School startade den 13.maj 2024.
Vi har valt att investera 10.000 kronor och hoppas att du vill vara med och lära dig hur man blir rik(are) på aktiemarknaden.
Vår ambition är att du ska vilja följa med oss på vår resa från nybörjare till erfaren investerare.
Har du mer än 10.000 kr att investera är det förstås ännu mer intressant, men principerna är desamma.
Sedan den 10 juni adderar vi ännu mer värde till bloggen genom att lägga till “Veckans analys” från StockCharts365. com.

Vikingen har ett bra erbjudande till dig!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi på Vikingen Investment School ut de investeringar som är mest köpvärda just nu. Just nu erbjuder vi dig 25% rabatt på Vikingen Börs! Vår bästsäljande prenumeration.
Välkommen till Registrera dig! Använd koden VIKNU2024

Rabatten gäller till och med 31 oktober 2024, på årsabonnemang, och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Viking Financial Software påminner dig om att tidigare positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster och att all handel sker på egen risk.

Med vänlig hälsning, Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *