Hexagon Purus ASA – i veckans analys från StockCharts365.com

Denna vecka har StockCharts365.com tagit sig en titt på ett intressant bolag på Oslobörsen: Hexagon Purus ASA (ticker på Oslo Børs: HPUR)

Den övergripande tekniska bilden för aktien är positiv och aktien kan ha en betydande potential på kort sikt.
Läs mer om detta nedan under den tekniska analysen av Hexagon Purus ASA (HPUR) av StockCharts365.com.

Först går vi igenom Vikingens Investeringsskola för vecka 38

Den amerikanska centralbanken Fed är äntligen på väg att sänka räntan. Vi väljer att ligga lågt tills situationen stabiliseras och bibehåller investeringarna från förra veckan. Nedan hittar du våra kommentarer.

MPC Container Ships väljer vi att behålla, aktien har fallit något, men inte så mycket som man skulle kunna förvänta sig (5%) inför en kommande utdelning
NVIDIA Aktien ser ut som börsen i övrigt, det finns både signaler som talar för att den ska stiga och de som talar för motsatsen.
Men de flesta talar ändå för köp. Så vi avvaktar tills vidare och
väljer att behålla

Neobo Fastigheter AB, för närvarande kommer den långsiktiga uppåtgående trenden att fortsätta.

Compass Therapeutics, (Ticker CMPX) aktien befinner sig i en fin uppåtgående trend och kommer stöta på ett motstånd vid $2, så då planerar vi att sälja (vid 1,95).

QMMM (Ticker QMMM) den uppåtgående trenden har ännu inte brutits på kort sikt, men vi kommer att sälja när vi får en liten vinst, vid ca 7 USD.
Inseego (Ticker INSG) aktien är på väg ut ur en skålformation och har god potential på uppsidan.Vi behåller.

Det var veckans investeringsskola. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och/eller Linkedin.

Och nu tillbaka till bolaget, Hexagon Purus ASA (HPUR)

Hexagon Purus är verksamt inom tillverkningsindustrin. Bolaget arbetar med utveckling av kompletta fordonssystem.
Produktportföljen är bred och omfattar främst högtryckscylindrar och batteripack för bränslecells- och batteridrivna fordon.
Utöver huvudverksamheten erbjuder bolaget eftermarknadsservice, support och underhåll. Kunderna finns inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs globalt, med störst närvaro på den europeiska marknaden.
För mer information om företaget, besök deras Webbplatser.

Teknisk analys av Hexagon Purus ASA (HPUR)

Hexagon Purus (HPUR)-aktien har utlöst flera positiva tekniska signaler den senaste tiden, och ytterligare kursuppgång signaleras för aktien på kort sikt. Aktien befinner sig i en långsiktigt fallande trend, men en ytterligare uppgång signaleras för att testa motståndet vid den övre trendlinjen i denna långsiktigt fallande trend, runt 16,00 NOK.
Aktien stängde igår, måndag 16. September 2024, på 10,32 NOK och aktien kan därmed ha en betydande potential på kort sikt (1-3 månader). På kort sikt har en stigande trend etablerats för aktien och aktien har brutit över både 50- och 200-dagars glidande medelvärde.

Initialt signalerar Hexagon Purus-aktien en ökning till omkring 16,00 NOK-nivån.

Dessutom har 50-dagars glidande medelvärde brutit över 200-dagars glidande medelvärde.Detta kallas för “Golden Cross Signal”, vilket är en stark positiv teknisk signal som säger att både den kortsiktiga och medellånga trenden för aktien har vänt från negativ till positiv. Det finns nu ett betydande tekniskt stöd för aktien kring nivån 8,00 – 9,00 NOK, inklusive 50- och 200-dagars glidande medelvärden . En rätvinklig stigande triangel som konsolideringsformation har etablerats för aktien, och ett brott över 11,00 NOK-nivån kommer att utlösa nya positiva tekniska signaler för aktien.
Det kommer då att finnas ett litet tekniskt motstånd för ytterligare uppgång fram till omkring 16,00 NOK-nivån.

Ett brott över 16,00 NOK-nivån och ut ur den långsiktigt fallande trenden utlöser en ny stark köpsignal för aktien, som då kan ha potential upp till ca 30,00 – 40,00 NOK.

I första hand signaleras en fortsatt uppgång till omkring 16,00 NOK för Hexagon Purus-aktien.
Olika momentumindikatorer som RSI, Stochastics och MACD signalerar också ytterligare uppgångar för aktien på kort sikt.

BEST-modellen i Vikingen visar också köpsignal för Hexagon Purus

Den övergripande tekniska bilden för Hexagon Purus-aktien är positiv, och även BEST-modellen i Vikingen har en köpsignal för aktien. Denna populära och effektiva modell för teknisk analys har utvecklats av Peter Östevik. Han färdigställde BEST-modellen runt 2019, och efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen Financial Software.

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingen Investment School startade den 13.
maj 2024. Vi har valt att investera 10.000 kr och hoppas att du vill vara med och lära dig hur man blir rik(are) på aktiemarknaden. Vår ambition är att du ska vilja följa med oss på vår resa från nybörjare till erfaren investerare.
Har du mer än 10 000 kronor att investera är det förstås ännu mer intressant, men principerna är desamma.
Sedan den 10 juni adderar vi ännu mer värde till bloggen genom att lägga till “Veckans analys” från StockCharts365 .com.

Vikingen har ett bra erbjudande till dig!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi på Vikingen Investment School ut de investeringar som är mest köpvärda. Just nu erbjuder vi dig 25% rabatt på Vikingen Börs! Vår bästsäljande prenumeration.
Välkommen till Registrera dig! Använd koden VIKNU2024

Rabatten gäller till och med 31 oktober 2024, på årsabonnemang, och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Viking Financial Software påminner dig om att tidigare positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster och att all handel sker på egen risk.

Med vänlig hälsning, Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *