Sinch i fokus – veckans analys av StockCharts365.com!

Sinch är ett spännande teknikbolag på Nasdaq Stockholmsbörsen!

Det bolag som StockCharts365.com har tittat närmare på den här veckan är det svenska teknikbolaget Sinch (ticker på Stockholmsbörsen: SINCH). Sinch-aktien har haft några tuffa år på Stockholmsbörsen och har fallit från en topp på cirka 200,00 kronor i augusti 2021 till cirka 14,00 kronor i september 2022. För närvarande handlas aktien till cirka 25,00 kronor och bolaget har ett börsvärde på cirka 21,4 miljarder kronor. Läs mer nedan om StockCharts365.com analys av Sinch.

Först en kort beskrivning av Vikingens Investeringsskola

Vikingen Investment Schools innehav vecka 33

Osäkerheten på världens aktiemarknader är stor. Sannolikt kommer räntorna att sänkas ytterligare i september, vilket i sin tur kommer att stimulera en ökning av aktiemarknaderna under Oktober. Vi följer det engelska uttrycket just nu “When in doubt – keep out” och avvaktar. Vi har följande innehav, men gör inga nya investeringar för närvarande.

Per Aarsleff Holding vi väljer att behålla
MPC Container Ships vi väljer att behålla
NVIDIA vi väljer att behålla

Det var Vikingens Investeringsskola för denna vecka. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och/eller Linkedin.
Vi ser frem til å høre fra deg!

Kan det snart ske en större uppgång för Sinch AB (SINCH)?

Står Sinch inför en nära förestående vändning? Detta kan leda till en kraftig uppgång i aktiekursen på kort tid.
Enligt en översikt från 09. augusti 2024 var Sinch AB (SINCH) nummer 10 av de 15 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen. Källa.

Nedan kort information om bolaget Sinch AB (SINCH)

Så här beskriver Sinch sig själv:
“Pioneering the way the world communicates”

På Sinch drömmer vi stort och vi får stora saker att hända – för våra team, våra kunder och deras kunder.
Drivna av djärv ambition och enkelhet banar vi väg för hur världen kommunicerar, hjälper människor och företag att bygga starkare band och banar väg för vad som kommer härnäst inom molnkommunikation.
Sinch är banbrytande när det gäller hur världen kommunicerar.
Mer än 150 000 organisationer – däribland många av världens största teknikföretag – förlitar sig på Sinch Customer Communications Cloud för att förbättra kundupplevelsen genom mobila meddelanden, röst och e-post.
Våra aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under kortnamnet ‘SINCH'”.

För mer information om företaget, besök deras webbplatser här och här .

Teknisk analys av Sinch AB (SINCH)

Efter en mycket kraftig nedgång från augusti 2021 till september 2022, då aktien föll från cirka 200,00 kr till cirka 14,00 kr,
handlas aktien idag till cirka 25,00 kronor. Under de senaste cirka två åren har aktien etablerat en mycket stor symmetrisk triangelformation. Ett brott uppåt från denna stora symmetriska triangelformation skulle ge en stark teknisk köpsignal för aktien.
På kortare sikt har aktien brutit upp från en fallande kilformation och verkar också vara på väg att bryta över både 50- och 200-dagars glidande medelvärde.

Det finns ett betydande tekniskt stöd för aktien kring nivån 24,00 – 25,00 kronor, där det även finns ett tekniskt stöd ned mot 50-dagars glidande medelvärde.

BEST-modellen i Vikingen ligger också i en köpsignal för Sinch-aktien. Denna populära och effektiva modell har utvecklats av Peter Östevik. Han färdigställde BEST-modellen runt 2019, och efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen Financial Software.

Möjlig, stor potential för Sinch

Även om en stark teknisk köpsignal ännu inte har utlösts för Sinch-aktien , anser StockCharts365.com att detta är en aktie som kan vara värd att hålla ett öga på framöver. Skulle ett utbrott från den stora symmetriska triangelformation ske, indikerar de blå streckade linjerna potentialen för aktien. Potentialen för aktien skulle då ligga kring 100,00 – 120,00 kronor på 1-2 års sikt.
Med andra ord utlöses då en betydande potential för aktien, som i dagsläget handlas till cirka 25,00 kronor.
Det som potentiellt skulle kunna utlösa negativa tekniska signaler för aktien är ett etablerat brott nedåt under nivåerna 24,00 och 21,00 kronor. Detta skulle i så fall utlösa en teknisk säljsignal för aktien.

Så för att sammanfatta veckans analys av StockCharts365.com: Håll ett öga på Sinch då bolaget kan komma att bjuda på positiva överraskningar längre fram.

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingen Investment School startade den 13.maj 2024.
Vi har valt att investera 10.000 kr och hoppas att du vill vara med och lära dig hur man blir rik(are) på aktiemarknaden.
Vår ambition är att du ska vilja följa med oss på vår resa från nybörjare till erfaren investerare.
Har du mer än 10 000 kronor att investera är det förstås ännu mer intressant, men principerna är desamma.
Sedan den 10 juni adderar vi ännu mer värde till bloggen genom att lägga till “Veckans analys” från StockCharts365 .com.

Vikingen Financial Software visar vägen!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi på Vikingen Investment School ut de aktier/andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu.

Vikingen Financial Software vill påminna dig om att tidigare positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster och att all handel sker på egen risk.

Med vänlig hälsning, Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *