Är oljepriset på väg mot en kraftig nedgång? Veckans analys med StockCharts365.com!

I “Veckans analys” från StockCharts365. com tar vi en närmare titt på oljepriset!

I denna “Veckans analys” från StockCharts365.com har vi tittat närmare på oljepriset, som kan stå inför en kraftig nedgång enligt den tekniska bild som råolja för närvarande visar. Oljepriset har etablerat en mycket stor huvud-skuldra-formation under de senaste tre åren, och är nu på väg att utlösa en mycket stark teknisk säljsignal om det nu bryter ner under 75,00 USD och sedan under 70,00 USD.

Läs mer nedan. Men först, lite från Investeringsskolan!

Vikingen’s Investeringsskola vecka 27-31

Att aktiemarknaden gått ner i sommar är knappast någon nyhet. Idag är dock de flesta av våra innehav upp igen. Men vi väljer att sälja och avvakta enligt nedan. Nästa vecka blir det lite mer djupgående analyser och nya investeringar framöver.

Flera aktier på vår lista har brutit igenom sitt stöd och är nu på en uppåtgående rekyl. Tyvärr kommer de inte att ge några stora vinster framöver. Därför säljer vi Bank Nordik, Per Aarsleff och Svitzer group. NVIDIA borde vi ha sålt när aktien bröt igenom stödet vid 112-115 dollar. Nu har aktien fallit till ett nytt stöd, nästan 50% från toppen. Vi avvaktar med åtgärd för NVIDIA till nästa vecka.

Vi har beslutat att avyttra BankNordik, Per Aarsleff Holding och även Svitzer Group A/S.

Hexatronic (HTRO),  MPC Container Ships och NVIDIA väljer vi att behålla.

Det var Vikingens Investeringsskola för denna vecka. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och/eller Linkedin.
Vi ser frem til å høre fra deg!

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingens Investeringsskola startade den 13. maj 2024. Vi har valt att investera 10.000 kr SEK och hoppas att du vill vara med och lära dig hur man blir rik(are) på aktiemarknaden. Vår ambition är att du ska vilja följa med oss på vår resa från nybörjare till erfaren investerare. Har du mer än 10 000 kronor att investera är det förstås ännu mer intressant, men principerna är desamma. Sedan den 10 juni adderar vi ännu mer värde till bloggen genom att lägga till “Veckans analys” från StockCharts365 .com.

Vikingen visar vägen!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier/andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu.

En stark teknisk säljsignal kan komma att utlösas på oljan

Om Brent Spot bryter under 70,00 USD under de kommande veckorna och månaderna kommer en mycket stark teknisk säljsignal att utlösas för Brent Spot. En ytterligare nedgång för Brent Spot till omkring 40,00 – 50,00 USD kommer då att signaleras, och detta i enlighet med den säljsignal som då kommer att utlösas från denna stora huvud- och axelformation som har etablerats för Brent Spot under de senaste tre åren.

Den övergripande tekniska bilden för oljepriset (här Brent Spot) indikerar således att det kan bli ett kraftigt fall i oljepriset framöver.

Börserna rasar i dessa dagar och rädslan finns för att USA och andra länder ska gå in i en recession – allt hänger ju ihop – om det sker kan oljepriset falla kraftigt framöver. Det enda som är helt säkert är att det kommer att bli mycket spännande och att vi kommer behöva hålla mer än ett öga på börser, oljepriser, valutor osv under den närmaste tiden.

Vikingen Financial Software vill påminna dig om att tidigare positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster och att all handel sker på egen risk.

Med vänlig hälsning, Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *